about....

This blog is a summary of some of my collections and individual old items they own. Each of them has its own history. So this way I want to share the nostalgia of these things with others - friends.
It was very pleasant for me if someone has something from them or knows where I can find help in finding them.


Το blog αυτό αυτή αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση από ορισμένες απο τις συλλογές μου και από μεμονωμένα παλιά αντικείμενα που κατέχω. Το κάθε ένα από αυτά έχει την ιστορία του. Έτσι με αυτό το τρόπο θέλω να μοιραστώ την νοσταλγία αυτών των πραγμάτων με άλλους ανθρώπους - φίλους. Θα ήταν πολύ ευχάριστο για μένα αν έχει κάποιος κάτι από αυτά ή γνωρίζει που μπορώ να βρω να με βοηθήσει στην εύρεση τους.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Greek FIX beer labels - Εττικέτες μπύρας FIX

Λίγα λόγια πρώτα για την Ελληνική αυτή μπύρα ... με την μακρά ιστορία.


Θα μπορούσα να γράψω πολλά γι' αυτή την ιστορική Ελληνική Ζυθοποιία. Με λίγα λόγια....

Η μπύρα Fix αποτελεί ένα ιστορικό, παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με το οποίο μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων. Το πρώτο εργοστάσιο μπύρας δημιουργήθηκε από τον Ιωάννη Φιξ στο Κολωνάκι το 1864. Το 1893 ο διάδοχός του Κάρολος Ιωάννου Φιξ μετέφερε το εργοστάσιο στην Λεωφόρο Συγγρού. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ιδίως μεταπολεμικά, η Fix διαδόθηκε τόσο πολύ ώστε αποτελούσε το συνώνυμο της μπύρας στη χώρα μας.

Μετά από μία ιστορική περιπετειώδη διαδρομή, η παραδοσιακή μπύρα Fix κυκλοφόρησε και πάλι στην Ελληνική αγορά ....

Μέσα σε μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφερα να συλλέξω αρκετές ετικέτες της μπύρας ΦΙΞ (FIX) που τις βρήκα σε διάφορα κράτη από όλο το κόσμο  και να αποτυπώσω την ιστορία της με έναν άλλο διαφορετικό τρόπο.

Όλες οι ετικέτες είναι διαφορετικές μεταξύ τους παρόλο αν μοιάζουν κάποιες (έχουν άλλο μέγεθος, χρώμα, κείμενο στα μικρά γράμματα, ένδειξη ποσότητας).

Με μεγάλη μου χαρά και τιμή πρόσφερα τις ετικέτες μου για φωτογράφιση στην εταιρεία FIX η οποία τις χρησιμοποίησε για επετειακές επανακυκλοφορίες στα μπουκάλια της μπύρας . Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στον επανεδρυτή της ζυθοποιίας και αξιόλογο άνθρωπο, τον Γιάννη Χήτο, που γνώρισα και από κοντά και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες επιχειρηματίες την αναβίωση Ελληνικών παλιών ιστορικών εταιρειών.

Σύνολο μέχρι τώρα 136 ετικέτες.

































































































































Νέες Ετικέτες 





 








1η Επετειακή επανεκτύπωση 









2η Επετειακή επανεκτύπωση 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου